Op dinsdag 21 november 2023 zijn we met de 2dejaars van de bacheloropleiding netwerkeconomie naar het festival van de toekomst in Aalst gegaan. Daar mochten we luisteren naar drie interessante sprekers:  Lode Lauwaert, auteur van ‘Robots, wij’ en verbonden aan de KU Leuven. Hij sprak over de ethiek van AI in de toekomst.  Pieter-Jan Vandevelde, hij is verbonden aan de Colruyt Group. Hij kwam spreken over innovatie binnen de Colruyt Group en hoe deze in de toekomst zal veranderen.

Ten slotte kwam  Hetty Helsmoortel aan het woord. Zij kwam ons vertellen over CRISPR, CRISPR-Cas is een moleculair systeem waarmee je op specifieke plekken in DNA een knip kunt aanbrengen. Zo kun je in principe elk gen van elk organisme veranderen. Dit zou veel kunnen betekenen voor het bestrijden van vele ziektes maar waar trekken we de lijn? Wanneer gaan we te ver? Haar lezing was zeer interessant en was ook interactief.

Na alle lezingen was er een receptie met vele interessante standjes waaronder veel van andere hogescholen en universiteiten.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Comments

Geen reacties om te tonen.