Op woensdag 15 februari volgde ik samen met mijn klasgenoten een workshop over onderhandelen gegeven door Per Van der wijst. De workshop ging over conflicten en hoe je het best onderhandelt om deze op te lossen.

Het begon met een aantal vragen over conflicten in ons persoonlijk leven en op welke manier we hier mee waren om gegaan. Daarna kregen we een aantal voorbeelden van conflicten en waarom het bij deze problemen belangrijk was om te onderhandelen. Bijvoorbeeld, een van de conflicten was tussen buren en aangezien je er naast woont is het dus toch wel belangrijk dat je een beetje overeenkomt.

Na de voorbeelden kregen we een aantal fictieve problemen die we in kleinere groepjes moesten uitwerken. Het eerste was het verdelen van en bonus tussen 3 werknemers en het 2de was een conflict tussen twee buren. Wanneer je groep klaar was moet je vertellen aan de klas hoe je tot een oplossing was gekomen.

Na het deel over conflicten ging het over het onderhandelen van de prijs van producten. Hierbij kregen we het voorbeeld van het verkopen van een huis. Er is altijd een Initial Offer van de koper en een Asking Price van de verkoper, dit lijkt zeer zwart en wit maar er is altijd een verborgen verhaal. Er is ook een Target point en een walking away point.

Voor deze workshop dacht ik dat ik vrij goed was in onderhandelen, maar dankzij deze workshop weet ik dat ik mog veel moet leren en veranderen. Mijn manier van onderhandelen was veel te direct en agressief en nu weet ik veel beter hoe ik hier aan moet werken en wat te veranderen.

Ik vond het een heel fijne, aangename en ook grappige workshop.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Comments

Geen reacties om te tonen.