Op 5 december 2022 hadden ik en mijn mede netwerkeconomie studenten een workshop rond data als grondstof in het vak data lab. De workshop werd gegeven door de gastspreker Stef Rutsaert een afgestudeerde Netwerkeconoom die werkt voor het bedrijf Moore. Stef gaf ons de taak om automatisch gegevens van formulieren in te voegen in Excel. Hierbij maakten we gebruik van ExcelPower Automate, Microsoft Forms en Onedrive.

De opdracht begon met het opzoeken van gegevens op het internet en deze in Excel te zetten. Vervolgens staken we dit bestand in OneDrive. Daarna gingen we naar Microsoft forms, Hierin maakten we vragen die te maken hadden met de gegevens in het Excel bestand zoals: “welke postcode”. Na deze stap moeten we alles linken met Power Automate

Zoals in de foto te zien creëren we een flow met behulp van Power Automate, zo maakten we duidelijk wat er aan elkaar geconnecteerd moest worden. Dus wanneer het formulier in Microsoft forms werd ingevuld, haalde Power Automate de gegevens op en plaatste deze in onze tabel in Excel.

In het begin was ik niet goed mee, ik ben niet zo goed in ICT dingen maar, eenmaal dat ik het door had werd alles wel vrij duidelijk. Stef was een zeer aangename gast spreker en het was fijn om eens te horen van een student die afgestudeerd is binnen netwerkeconomie. Ik vond het een zeer boeiende workshop.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Comments

Geen reacties om te tonen.